Inelele si verighetele SedK din Tungsten Carbide arginti, sunt singurele care in timp raman permanent lustruite si vor arata ca in prima zi, ani la rand.

Descoperiți incredibilul design și durabilitatea inelelor si verighetelor din Tungsten Carbide, având cea mai mare densitate dintre toate metalele cunoscute si o rezistență foarte mare la zgârieturi.  Ca urmare a procesului de fabricare, inelele și verighetele sunt lustruite cu un compus diamantat, rezultând o strălucire ce va rezista perioade lungi de timp. Tungsten Carbide reprezintă combinația perfectă între duritate incredibilă, stil și confort

De ce Tungsten Carbide?

Tungsten Carbide (polisare argintiu) este singurul metal rar si exotic, care ramane lustruit perioade lungi de timp. Stralucirea si finisajul inelelor si verighetelor din Tungsten Carbide argintii au o durabilitate enorma: 30, 40, 50 de ani. La inelele si verighetele din aur, argint, platina etc. puteti observa imediat (in cateva zile de la prima purtare) diferite grade de uzura, ex: scaderea intensitatii luciului, schimbarea/tocirea designului/formei, zgarieturi la suprafata etc. Suprafata inelelor/verighetelor din Tungsten Carbide argintii va ramane foarte mult timp (ani) impecabila si stralucitoare ca in prima zi, datorita rezistentei deosebite, care este conferita de duritatea si densitatea metalului. Inelele si verighetele din Tungsten Carbide venind in contact cu suprafete dure si in mod repetat, pot fi deteriorate, fisurate sau sparte.

Inelele si verighetele noastre nu contin Cobalt.

Cobaltul este un element chimic folosit ca aliaj de unii producatori, pentru ca ofera un grad scazut de complexitate si dificultate in procesul de productie, avand implicit costuri scazute. Inelele si verighetele din Tungsten Carbide care contin Cobalt sunt sensibile la coroziune, au o rezistenta scazuta impotriva zgarieturilor, o calitate scazuta pe ansamblu. La purtarea inelelor care contin cobalt pielea dumneavoastra poate avea reactii negative.

Componenta materiale inele si verighete din Tungsten Cabide:

1. Tungsten Carbide 85.7%

2. Nichel                     9.5%

3. Tantal                      1.8%

4. Titan                        1.5%

5. Niobiu                      1.0%

6. Crom                        0.3%

7. Alte materiale           0.2%

Proprietati inele si verighete din Tungsten Carbide arginti:

  • Inelele si verighetele din Tungsten Carbide argintii, sunt cele mai rezistente la zgarieturi (abraziuni), dintre toate metalele existente din care se confectioneaza bijuterii.
  • Tungsten Carbide este de 10 ori mai dur decat Aurul (18 k) si Argintul. De 8 ori mai dur decat Platina, si de 4 ori mai dur decat Titanul. Tungsten Carbide masoara in scara MOHS (scara de masurare a duritatii materialelor) treapta 9 (pe 10 situanduse Diamantul).
  • Datorita duritatii sale extreme, inelele si verighetele din Tungsten Carbide isi vor mentine forma, se vor zgaria cel mai greu si isi vor pastra polisarea/luciul cel mai mult dintre toate bijuteriile disponibile.
  • Inelele si verighetele din Tungsten Carbide nu se pot indoii.
  • Design Confort-Fit, forma rotunjita in partea interioara a inelului pentru confort maxim, si scaderea presiunii asupra degetului in timpul purtarii.

Inelele si verighetele din Tungsten Carbide negru.

Culoarea naturala a inelelor si verighetelor din Tungsten Carbide este argintiu. De curand exista interes pentru inele si verighete de culoare neagra cum ar fi onix si ceramica neagra (cele doua nu sunt metale). Din ce in ce mai mult exista interes pentru inele si verighete de culoare neagra, dar in majoritate se prefera metalul. Tungsten Carbide combina rezistenta deosebita (la abraziuni, zgarieturi) si culoarea neagra, in stiluri de design unice. Aliajul negru care acopera inelele si verighetele din Tungsten Carbide de culoare neagra, are in componenta Titan, si care este aplicat pe suprafata inelelor si a verighetelor prin pulverizarea particulelor atomice la viteze exterm de ridicate incat particulele se incorporeaza in suprafata bijuteriei. Acest proces este numit, Depozitatrea Vaporilor de Ioni (IVD - Ion Vapor Deposition). Acest strat este dur si nu este usor de zgariat precum metalele clasice, dar stratul nu este la fel de rezistent ca inelul sau verigheta din Tungsten Carbide in sine, peste care este aplicat acest strat. Acest aliaj cu care, sunt placate inelele si verighetele de culoare neagra, poate fi deterioarat sau zgariat in timp, venind in contact in mod repetat cu suprafete abrazive (dure), produse chimice, etc. Polisarea negru mat, in timp sufera o depreciere a intensitatii in comparatie cu polisarea negru lucios care are o rezistenta superioara. Inelele si verighetele pot avea nuante diferite fata de cele din poze.

Inelele si verighetele din Tungsten Carbide pot fi redimensionate?

Spre deosebire de inelele si verighetele din metale traditionale ca: platina, aur, argint etc. cele din Tungsten Carbide nu pot fi redimensionate. Metalul este prea dur pentru a fi taiat cu unelte conventionale folosite de bijutieri.

Inelele si verighetele din Tungsten Carbide pot fi zgariate?

Tungsten Carbide poate fi zgariat, avariat, fisurat. Este un metal foarte dur/rezistent la zgarieturi in comparatie cu metalele clasice (aur, argint, platina, otel, etc.). In cazul in care este supus la socuri puternice sau repetate, datorita duritatii sale, nu se va indoii, va crapa sau se va sparge, o particularitate intalnita si la elementul chimic numit Diamant.

Confort Fit vs Classic Fit - Sedk.roCe este Confort-Fit?

Confort-Fit este un design rotunjit in partea interioara a inelelor si verighetelor Sedk, ce confera un comfort optim in timpul purtarii, in momentul introducerii inelului pe deget, sau a extragerii lui. Toate inelele si verighetele din Tungsten Carbide comercializate pe site-ul nostru din colctia Sedk sunt Confort-Fit. Mai jos va prezentam o schita pentru exemplificare.

Tabel echivalare marimi:

                          www.sedk.ro tabel marimi inele, verighete                                                     

Ce este scara de duritate MOHS, si cum poate ajuta la alegerea verighetelor sau a inelelor?

Scara MOHS ce masoara duritatea materialelor, este una din posibilitatile de masurare a duritatii inelelor. Un metal care ocupa o treapta cu un numar mai mare pe aceasta scara, este mai dur si mai putin probabil sa fie zgariat sau indoit. Spre exemplu Aurul, incadrat pe treapta 3, are mai multe sanse sa fie zgariat sau deformat decat Titanul care ocupa pozitia 6.

In continuare va prezentam o lista a materialelor folosite in productia bijuteriilor si clasarea lor in tabelul ce masoara duritatea materialelor, scara MOHS:

Nr.   Material
2.5-3.0   Aur, Argint
3.5   Platina
6.0   Titan
9.0   Tungsten Carbide
10   Diamant

SOLUTIONAREA ONLINE A LITIGIILOR

A.N.P.C.