Newsletter

 
Inelele și verighetele din Tungsten Carbide, sunt singurele bijuterii care în timp rămân permanent lustruite, ca în prima zi !
Descoperiți incredibilul design și durabilitatea inelelor si verighetelor SedK din Tungsten Carbide, având cea mai mare densitate și cea mai ridicată temperatură de topire 2870 °C, dintre toate metalele folosite pentru crearea de bijuterii, cu cea mai ridicata rezistentă la abraziuni/zgârieturi. Ca urmare a procesului de fabricare, inelele și verighetele argintii sunt lustruite cu un compus diamantat, rezultând o strălucire ce va rezista pe o perioada nedeterminata. Tungsten Carbide reprezintă combinația perfectă între duritate incredibilă la abraziuni/zgârieturi, stil și confort. 

Inelele noastre nu conțin cobalt
Cobaltul este un element chimic folosit ca aliaj de unii producători, pentru că oferă un grad scăzut de coplexitate și dificultate in procesul de producție, având implicit costuri mai mici. Inelele și verighetele din Tungsten Carbide care conțin cobalt sunt sensibile la coroziune, au o rezistență scăzută împotriva zgârieturilor, o calitate scăzută pe ansamblu. La purtarea inelelor care conțin cobalt pielea dumneavoastră poate avea reacții negative.

Proprietăți inele și verighete din Tungsten Carbide:

 • Tungsten Carbide este de 10 ori mai dur decât aurul de 18K și argintul, de 8 ori mai dur decât platina, și de 4 ori mai dur decât titanul. Tungsten Carbide ocupă în sistemul internațional Mohs (scara de măsurare a durității materialelor) treapta 9 (pe 10 situându-se diamantul).
 • Inelele și verighetele din Tungsten Carbide argintii, sunt cele mai rezistente la uzură, dintre toate metalele existente din care se confecționează bijuterii.
 • Datorită durității sale extreme, inelele și verighetele SedK din Tungsten Carbide argintii, își vor menține forma, designul și se vor zgâria cel mai greu. Tungsten Carbide fiind denumit "metalul cu polisare permanentă".
 • Inelele și verighetele din Tungsten Carbide nu se pot îndoii.
 • Design Confort-Fit (formă rotunjită în partea interioară a inelului pentru confort maxim).
 • Inelele și verighetele din Tungsten Carbide comercializate de noi, nu conțin cobalt. 

Inele și verighete din Tungsten Carbide negru
Culoarea naturală a inelelor și verighetelor din Tungsten Carbide este argintiu. De curând există interes pentru inele și verighete de culoare neagră. Tungsten Carbide combină rezistența deosebită și culoarea neagră, în stiluri de design unice. Materialul negru care acoperă inelele și verighetele din Tungsten Carbide de culoare neagră, este un aliaj pe bază de Titan, și este aplicat pe suprafața inelului prin pulverizarea particulelor atomice la viteze extrem de ridicate încât particulele se încorporează în suprafața inelului. Acest proces este numit, Depozitarea Vaporilor de Ioni (IVD –Ion Vapor Deposition). Acest aliaj dur nu este la fel de rezistent ca inelul/verigheta din Tungsten Carbide în sine, peste care este aplicat, în timp urmând o depreciere în special la cele finisate negru mat. Acest aliaj cu care sunt placate inelele și verighetele din Tungsten Carbide de culoare neagră, poate fi deteriorat sau zgâriat, venind în contact cu suprafețe abrazive, metalice, produse chimice, suprafețe dure etc. In urma unor socuri mecanice repetate si de o intensitate ridicata inelele si verighetele confecționate din Tungsten Carbide pot suferii fisuri sau chiar spargeri. Produsele cu astfel de deteriorari nu fac obiectul garantiei. Pozele sunt cu titlu de prezentare și pot diferii de produsele reale.

De ce Tungsten Carbide ?
Este singurul metal rar și exotic, care rămâne lustruit permanent. Strălucirea și finisajul inelelor și verighetelor din Tungsten Carbide argintii au o durabilitate enormă, 30, 40, 50 de ani …….La inelele din aur, argint, platină etc. puteți observa după prima lună de purtare, diferite grade de uzură, ex: scăderea intensitații luciului, zgârieturi la suprafață, tocirea designului, etc., în timp ducând la dispariția aspectului estetic inițial/designului. Suprafața inelelor/verighetelor din Tungsten Carbide argintii, va rămâne pe o perioada nedeterminată, impecabilă și strălucitoare ca în prima zi, datorită rezistenței foarte mari, care este dată de duritatea și densitatea metalului.

Inelele și verighetele din Tungsten Carbide pot fi redimensionate ?
Nu. Spre deosebire de inelele și verighetele din metale traditionale ca: platina, aur sau argint, inelele și verighetele din Tungsten Carbide nu pot fi redimensionate. Metalul este prea dur pentru a putea fi tăiat cu uneltele convenționale folosite de bijutieri. Orice intervenție de modificare poate duce la deteriorarea prin spargere a verighetei.

Inelele și verighetele argintii din Tungsten Carbide pot fi zgâriate ?
Tungsten Carbide poate fi zgâriat sau avariat, numai prin măsuri extreme, aplicate numai de elemente superioare ca duritate. In urma unor socuri mecanice repetate si de o intensitate ridicata, inelele si verighetele confectionate din Tungsten Carbide pot fi deteriorate/fisurate/sparte.

Diferenta dintre designul Confort-Fit si Clasic

Ce este Confort-Fit?

Confort-Fit este un design rotunjit în partea interioară a inelelor/verighetelor (vezi poza), care oferă un confort optim în timpul purtării, în momentul introducerii inelului pe deget, sau a extragerii lui. Toate inelele și verighetele din Tungsten Carbide comercializate pe site-ul nostru, din colecția SedK, sunt "Confort-Fit". 

Ce este scara de duritate Mohs, și cum poate ajuta în alegerea verighetelor sau a inelelor ?
Scara Mohs ce masoară duritatea materialelor, este una din posibilitațile de măsurare a duritații inelelor. Un metal care ocupa o treapta, cu un număr mai mare pe această scară, este mai dur și mai puțin probabil să fie zgâriat sau îndoit. Spre exemplu aurul, incadrat pe treapta 3, are mai multe șanse să fie zgâriat sau îndoit decât tungsten carbide care ocupă poziția 9. 

Mai jos vă prezentăm o listă a metalelor folosite în producția bijuteriilor și clasarea lor în scara Mohs:
 

  • Aur, argint:  2,5 - 3,0
  • Platina, oțel: 4,0 - 4,5
  • Titan: 6,0
  • Tungsten Carbide: 9,0 - 9,5
  • Diamantul: 10

Istoric și Procesul de fabricare
Elementul Tungsten (notat cu“ W - Wolfram ” în tabelul periodic al elementelor), se găsește sub formă de oxizi și wolframite. În anul 1781 a fost identificat ca un nou element, iar în 1783 ca metal. Casant în formă pură, robust și de mare densitate. Dintre toate metalele pure, punctul de topire al Tungstenului (Wolfram) este cel mai ridicat, 3422 °C, și al doilea dupa carbon dintre toate elementele prezente în sistemul periodic. În formă pură 100%, Tungstenul este un metal dens dar nu oferă duritatea maximă cunoscută, însă în urma combinării sale cu elementul de carbon , devine cel mai dur metal din care se creează bijuterii în acest moment, situânduse în scara Mohs, pe treapta 9 - 9,5. Pe 10 situându-se cel mai dur element, diamantul. 
Inelele și verighetele din Tungsten (Wolfram) sunt create prin amestecul de pulberi de tungsten și carbon la presiuni extrem de mari. În continuarea procesului de producție,  pulberile sunt aduse într-un cuptor fără oxigen, la o temperatură extremă de 2870 °C. Prin acest proces numit sinterizare, se crează Tungsten Carbide, cel mai dur metal existent, folosit la fabricarea bijuteriilor.  
Datorită faptului că Tungsten Carbide este aproape la fel de dur ca și diamantul, inelele și verighetele sunt tăiate si modelate, folosinduse unelte diamantate. În continuare, în procesul de lustruire a inelelor si verighetelor, se folosesc pulberi diamantate  repetând procesul de lustruire până la finalizare. Tăierea și crearea formei inelului, este similară prelucrării diamantelor brute, datorită durității și unghiului prelucrării. Toate inelele și verighetele comercializate în colecția SedK au o puritate a metalului de 85% Tungsten Carbide. Numai acest nivel optim al purității metalului, îi conferă rezistența maximă cunoscută. 

Magazinul on-line SedK.ro, a fost creat din dorința de a oferii clienților bijuterii din materiale inovatoare și tehnologic avansate care conferă caracteristici și calități neântâlnite la bijuteriile din metale clasice. Aceste produse au rezistența sumpremă, din categoria metalelor folosite la confecționarea bijuteriilor, ex: platină, aur, argint, titan, inox, etc. Datorită faptului că Tungsten (Wolfram) este un element descoperit relativ de curând, nu are popularitatea metalelor clasice: argint, aur, platină și derivatele acestora. Un metal din care se confecționează bijuterii, trebuie să îndeplinească cumulativ, caracteristici deosebite pentru a fi folosit în acest domeniu, cum urmeazâ: strălucire pe o perioadă nedeterminată, rezistență la abraziuni/zgârieturi, estetică, și toate acestea la o utilizare normală, pe o perioadă cât mai mare 30, 40, 50 de ani. 

Foarte important: pentru a înlătura orice depunere sau aparente afectări ale suprafețelor bijuteriilor în urma purtării, acestea trebuiesc curățate cu apă și substanțe ușoare de curățare (săpun lichid), după care se vor șterge insistent cu un material 100% bumbac. Suprafețele bijuteriiei vor arăta din nou ca în prima zi.