Newsletter

 
Inelele si verighetele din Tungsten Carbide, sunt singurele bijuterii care in timp raman permanent lustruite, ca in prima zi !
Descoperiti incredibilul design si durabilitatea inelelor si verighetelor SedK din Tungsten Carbide, avand cea mai mare densitate si cea mai ridicata temperatura de topire 2870 °C, dintre toate metalele folosite pentru crearea de bijuterii, cu cea mai ridicata rezistenta la abraziuni-zgarieturi. Ca urmare a procesului de fabricare, inelele si verighetele argintii sunt lustruite cu un compus diamantat, rezultand o strălucire ce va rezista pe o perioada nedeterminata. Tungsten Carbide reprezinta combinatia perfecta intre duritate incredibila la abraziuni-zgarieturi, stil si confort.

Inelele noastre nu contin cobalt
Cobaltul este un element chimic folosit ca aliaj de unii producatori, pentru ca ofera un grad scazut de coplexitate si dificultate in procesul de productie, avand implicit costuri scazute. Inelele si verighetele din Tungsten Carbide care contin cobalt sunt sensibile la coroziune, au o rezistenta scazuta impotriva zgarieturilor, o calitate scazuta pe ansamblu. La purtarea inelelor care contin cobalt pielea dumneavoastra poate avea reactii negative.

Proprietăti inele si verighete din Tungsten Carbide:

 • Tungsten Carbide este de 10 ori mai dur decat aurul de 18K si argintul, de 8 ori mai dur decat platina, si de 4 ori mai dur decat titanul. Tungsten Carbide ocupa in sistemul international Mohs (scara de masurare a duritatii materialelor) treapta 9 (pe 10 situandu-se diamantul).
 • Inelele si verighetele din Tungsten Carbide argintii, sunt cele mai rezistente la uzura, dintre toate metalele existente din care se confectioneaza bijuterii.
 • Datorita duritatii sale extreme, inelele si verighetele SedK din Tungsten Carbide argintii, isi vor mentine forma, designul si se vor zgaria cel mai greu. Tungsten Carbide fiind denumit "metalul cu polisare permanenta".
 • Inelele si verighetele din Tungsten Carbide nu se pot indoii.
 • Design Confort-Fit (forma rotunjita in partea interioara a inelului pentru confort maxim).
 • Inelele si verighetele din Tungsten Carbide comercializate de noi, nu contin cobalt. 

Inele si verighete din Tungsten Carbide negru
Culoarea naturala a inelelor si verighetelor din Tungsten Carbide este argintiu. De curand exista interes pentru inele si verighete de culoare neagra. Tungsten Carbide combina rezistenta deosebita si culoarea neagra, in stiluri de design unice. Materialul negru care acopera inelele si verighetele din Tungsten Carbide de culoare neagra, este un aliaj pe baza de Titan, si este aplicat pe suprafata inelului prin pulverizarea particulelor atomice la viteze extrem de ridicate incat particulele se incorporeaza in suprafata inelului. Acest proces este numit, Depozitarea Vaporilor de Ioni (IVD –Ion Vapor Deposition). Acest aliaj dur nu este la fel de rezistent ca inelul-verigheta din Tungsten Carbide in sine, peste care este aplicat, în timp urmand o depreciere in special la cele finisate negru mat. Acest aliaj cu care sunt placate inelele si verighetele din Tungsten Carbide de culoare neagra, poate fi deteriorat sau zgariat, venind in contact cu suprafete abrazive, metalice, produse chimice, suprafete dure etc. In urma unor socuri mecanice repetate si de o intensitate ridicata inelele si verighetele confectionate din Tungsten Carbide pot suferii fisuri sau chiar spargeri. Produsele cu astfel de deteriorari nu fac obiectul garantiei. Pozele sunt cu titlu de prezentare si pot diferii de produsele reale.

De ce Tungsten Carbide ?
Este singurul metal rar si exotic, care ramane lustruit permanent. Stralucirea si finisajul inelelor si verighetelor din Tungsten Carbide argintii au o durabilitate enorma, in comparatie cu metalele clasice: aur, argint, platina, otel sau derivatele acestora…….La inelele din aur, argint, platina etc. puteti observa dupa prima luna de purtare, diferite grade de uzura, ex: scaderea intensitatii luciului, zgarieturi la suprafata, tocirea designului, etc., in timp ducand la disparitia aspectului estetic initial a designului. Suprafata inelelor sau a verighetelor din Tungsten Carbide argintii, va ramane pe o perioada nedeterminata, impecabila si stralucitoare ca in prima zi, datorita rezistentei foarte mari, care este data de duritatea si densitatea metalului.

Inelele și verighetele din Tungsten Carbide pot fi redimensionate ?
Nu. Spre deosebire de inelele si verighetele din metale traditionale ca: platina, aur sau argint, inelele si verighetele din Tungsten Carbide nu pot fi redimensionate. Metalul este prea dur pentru a putea fi taiat cu uneltele conventionale folosite de bijutieri. Orice interventie de modificare poate duce la deteriorarea prin spargere a verighetei.

Inelele si verighetele argintii din Tungsten Carbide pot fi zgariate ?
Tungsten Carbide poate fi zgariat sau avariat, numai prin masuri extreme. In urma unor socuri mecanice repetate si de o intensitate ridicata, inelele si verighetele confectionate din Tungsten Carbide pot fi deteriorate, fisurate sau sparte.

Diferenta dintre designul Confort-Fit si Clasic

Ce este Confort-Fit?

Confort-Fit este un design rotunjit in partea interioara a inelelor sau verighetelor (vezi poza), care ofera un confort optim in timpul purtarii, in momentul introducerii inelului pe deget, sau a extragerii lui. Toate inelele si verighetele din Tungsten Carbide comercializate pe site-ul nostru, din colecția SedK, sunt "Confort-Fit". 

Ce este scara de duritate Mohs, si cum poate ajuta in alegerea verighetelor sau a inelelor ?
Scara Mohs ce masoara duritatea materialelor, este una din posibilitatile de masurare a duritatii inelelor. Un metal care ocupa o treapta, cu un numar mai mare pe aceasta scara, este mai dur si mai putin probabil sa fie zgariat sau indoit. Spre exemplu aurul, incadrat pe treapta 3, are mai multe sanse ss fie zgariat sau indoit decat tungsten carbide care ocupa pozitia 9. 

Mai jos va prezentam o lista a metalelor folosite in productia bijuteriilor si clasarea lor in scara Mohs:
 

  • Aur, argint:  2,5 - 3,0
  • Platina, otel: 4,0 - 4,5
  • Titan: 6,0
  • Tungsten Carbide: 9,0 - 9,5
  • Diamantul: 10.

Istoric si Procesul de fabricare
Elementul Tungsten (notat cu“ W - Wolfram ” in tabelul periodic al elementelor), se gaseste sub forma de oxizi si wolframite. In anul 1781 a fost identificat ca un nou element, iar în 1783 ca metal. Casant in forma pura, robust si de mare densitate. Dintre toate metalele pure, punctul de topire al Tungstenului (Wolfram) este cel mai ridicat, 3422 °C, si al doilea dupa carbon dintre toate elementele prezente in sistemul periodic. In forma pura 100%, Tungstenul este un metal dens dar nu ofera duritatea maxima cunoscuta, insa in urma combinarii sale cu elementul de carbon , devine cel mai dur metal din care se creeaza bijuterii in acest moment, situanduse in scara Mohs, pe treapta 9 - 9,5. Pe 10 situandu-se cel mai dur element, diamantul. 
Inelele si verighetele din Tungsten (Wolfram) sunt create prin amestecul de pulberi de tungsten si carbon la presiuni extrem de mari. În continuarea procesului de producție,  pulberile sunt aduse într-un cuptor fara oxigen, la o temperatură extrema de 2870 °C. Prin acest proces numit sinterizare, se creaza Tungsten Carbide, cel mai dur metal existent, folosit la fabricarea bijuteriilor.
Datorita faptului ca Tungsten Carbide este aproape la fel de dur ca si diamantul, inelele si verighetele sunt taiate si modelate, folosinduse unelte diamantate. In continuare, in procesul de lustruire a inelelor si verighetelor, se folosesc pulberi diamantate  repetand procesul de lustruire pana la finalizare. Taierea si crearea formei inelului, este similara prelucrarii diamantelor brute, datorita duritatii si unghiului prelucrarii. Toate inelele și verighetele comercializate in colectia SedK au o puritate a metalului de 85% Tungsten Carbide. Numai acest nivel optim al puritatii metalului, ii confera rezistenta maxima cunoscuta. 

Magazinul on-line SedK.ro, a fost creat din dorinta de a oferii clientilor bijuterii din materiale inovatoare si tehnologic avansate, ce confera caracteristici si calitati neantalnite la bijuteriile din metale clasice. Aceste produse au rezistenta sumprema, din categoria metalelor folosite la confectionarea bijuteriilor, ex: platina, aur, argint, titan, inox, etc. Datorita faptului ca Tungsten (Wolfram) este un element folosit relativ de curand in industria bijuteriilor, nu are popularitatea metalelor clasice: argint, aur, platina si derivatele acestora. Un metal din care se confectioneaza bijuterii, trebuie sa indeplineasca cumulativ, caracteristici deosebite pentru a fi folosit in acest domeniu, cum urmeaza: stralucire pe o perioada nedeterminata, rezistenta la abraziuni si zgarieturi, estetica, si toate acestea la o utilizare normala, pe o perioada cat mai mare 30, 40, 50 de ani. 

Foarte important: pentru a inlatura orice depunere sau aparente afectari ale suprafetelor bijuteriilor in urma purtarii, acestea trebuiesc curatate cu apa si substante usoare de curatare (sapun lichid), dupa care se vor sterge insistent cu un material 100% bumbac. Suprafetele bijuteriiei vor arata din nou ca in prima zi.